Vraag direct één van onze diensten aan Selectierapport Persoonlijke begeleiding

Vereniging voor BeleggingsAnalisten (VBA)

Vereniging voor BeleggingsAnalisten (VBA)

De Vereniging BeleggingsAnalisten (VBA) te Amsterdam is een beroepsvereniging voor beleggingsdeskundigen. De VBA is in 1961 opgericht. Sinds 2018 is VBA onderdeel van een andere beroepsvereniging voor analisten en vermogensbeheerders: CFA.

Wat doet de VBA?

De VBA heeft als belangrijkste doelstelling handhaving en verbetering van de kwaliteit en integriteit van de beleggingsprofessionals. Zo ondersteunt de vereniging haar leden op diverse fronten. Via bijeenkomsten en seminars en met de postdoctorale VBA-opleiding. Deze beleggingsopleiding die sinds 1978 bestaat, organiseert de VBA samen met de Vrije Universiteit te Amsterdam.

Succesvolle afronding van de VBA-opleiding geeft recht op de titel: Register Beleggingsanalist (RBA). Deze titel staat zowel nationaal als internationaal in hoog aanzien. De RBA-titel geeft niet alleen recht op inschrijving in het RBA register van de VBA, maar ook toegang tot de senior registers van DSI, de Stichting Deskundigheid, Screening en Integriteit.

In 2018 fuseerde de vereniging met CFA Society Netherlands, die verbonden is met de Amerikaanse CFA-opleiding, tot CFA Society VBA Netherlands.

Wie zijn de leden van de VBA?

Zij zijn werkzaam in de beleggingsindustrie. In totaal heeft CFA ongeveer 2000 leden,

Contactinformatie

CFA Society VBA Netherlands, Professor J.H. Bavincklaan 7, 1183 AT Amstelveen. Tel.: 020-299 6590. Email: [email protected]. Website: www.cfavba.nl.

Op zoek naar de beste vermogensbeheerder?

Bent u op zoek naar de voor u beste vermogensbeheerder?

Vraag dan gratis en geheel vrijblijvend een SelectieRapport aan. Per e-mail ontvangt u een selectie van goede vermogensbeheerders die het beste passen bij uw persoonlijke situatie, wensen en voorkeuren.

SelectieRapport aanvragen