Vraag direct één van onze diensten aan Selectierapport Persoonlijke begeleiding

Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling

De Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO) is ervan overtuigd dat een meer duurzame en verantwoorde kapitaalmarkt leidt tot een gezondere en meer rechtvaardige wereld. Als onafhankelijke vereniging zijn ze sinds 1995 een gedreven aanjager, motivator en kennisleider voor verantwoord beleggen en voor verankering van duurzaamheid bij ondernemingen.

Wat doet de VBDO?

Met respect en deskundigheid helpen zij organisaties bij het maken van keuzes die verder kijken dan enkel financieel gewin, maar ook sociale, milieu en bestuurlijke aspecten in overweging nemen.

Vooruitgang door kennisdeling staat bij de VBDO centraal. Ze geven hier onder meer invulling aan door het publiceren van benchmarks en themastudies, het organiseren van ronde tafels en seminars - al dan niet in samenwerking met andere partijen.

Als lobbyorganisatie voert de VBDO een actieve en betrokken dialoog met de grootste Nederlandse, beursgenoteerde ondernemingen. Ze bezoekt jaarlijks ongeveer 40 AVA’s (algemene vergadering van aandeelhouders), waarop we kritische vragen stellen over hun duurzaamheidsprestaties. Tijdens deze vergaderingen verzoekt een VBDO-woordvoerder om specifieke toezeggingen op milieu-, sociale en bestuurlijke thema’s.

Wie zijn de leden?

Haar leden bestaan uit institutionele en particuliere beleggers, alsmede een aantal vooraanstaande NGO’s. De VBDO vertegenwoordigt daarmee ruim 80% van het door Nederlandse beleggers geïnvesteerd vermogen en wordt gezien als een belangrijk en gerespecteerde gesprekspartner voor onder meer de media en politiek.

Contactinformatie

De VBDO is gevestigd aan de Pieterstraat 11, 3512 JT Utrecht. Tel.: 030 – 234 00 31, email: info@vbdo.nl. Website: www.vbdo.nl.

Op zoek naar de beste vermogensbeheerder?

Bent u op zoek naar de voor u beste vermogensbeheerder?

Vraag dan gratis en geheel vrijblijvend een SelectieRapport aan. Per e-mail ontvangt u een selectie van goede vermogensbeheerders die het beste passen bij uw persoonlijke situatie, wensen en voorkeuren.

SelectieRapport aanvragen