Vraag direct een Gratis SelectieRapport aan

Beleggingen Auréus Vermogen

Vergelijk de beleggingen van Auréus Vermogen met andere vermogensbeheerders. Beoordeel ook rendement, ervaringen, kosten en de organisatie.

Beleggingen

Belegt inIndividuele aandelen, Individuele obligaties, Beleggingsfondsen, Trackers, Duurzaam beleggingsbeleid, Vastgoed, Hedge Funds, Private equity
RegioWereld
BeleggingsstrategieSuccesvol beleggen begint volgens Auréus met een realistische beleggingsfilosofie. Het beleggingsbeleid is dan ook gebaseerd een aantal beleggingsprincipes:

-markten zijn efficiënt
-risico en rendement zijn gerelateerd
-de asset allocatie bepaalt het rendement
-spreiding is essentieel
-geen timing, wél herbalanceren
-wetenschappelijk onderbouwd beleid
-minimaliseren van kosten

Deze beleggingsfilosofie is verweven in de strategie. Dat betekent onder meer dat ze wereldwijd beleggen. Daarbij gaat de voorkeur uit naar zowel indexfondsen alsook breed gespreide factor fondsen. Ook kan er door de klant voor gekozen worden om het aandelengedeelte van de portefeuille in te vullen met individuele aandelen.

Gebruik van deze fondsen moet ervoor zorgen dat er op langere termijn een hoger, voor risico gecorrigeerd, rendement wordt behaald ten opzichte van de markt. De kostenstructuur van deze passieve en factor fondsen zijn beduidend lager dan die van actief beheerde fondsen. Omdat de verhouding tussen risico en rendement op dit moment uit balans lijkt, bieden ze hun klanten de mogelijkheid om het renterisico van de portefeuille te beperken. Dit doen ze door te beleggen in obligaties met kortere gemiddelde looptijd en daarmee een lagere rentegevoeligheid. Daarnaast beleggen ze in alternatieven met laag risico. Het rendement van deze alternatieven komt volledig losstaand van de renteniveaus tot stand, waarmee deze fondsen derhalve geen renterisico kennen. Deze alternatieven zijn ook vrijwel geheel ongecorreleerd met de aandelenmarkten.
HuisfondsenGeen
Eigen wensen klantJa
RapportageMaandelijks via eigen portal.
Inzage portefeuilleOnline inzage 24/7 via depotbank en eigen portal.
Specialiteit beheerderRealistisch beleggingsbeleid, wetenschappelijk aangetoonde factorbeleggingen, bovengemiddelde aandacht voor risicobeheersing.
OpmerkingenElke klant heeft toegang tot een eigen portal. In dit portal is onder andere terug te vinden de dagelijkse stand van zaken, alle rapportages uit het verleden, nieuwsbrieven en toelichting op de diverse fondsen.
Gratis SelectieRapport

Op zoek naar de beste vermogensbeheerder?

Bent u op zoek naar de voor u beste vermogensbeheerder?

Vraag dan gratis en geheel vrijblijvend een SelectieRapport aan. Per e-mail ontvangt u een selectie van goede vermogensbeheerders die het beste passen bij uw persoonlijke situatie, wensen en voorkeuren.


SelectieRapport Aanvragen