Vraag direct een gratis SelectieRapport aan

Sparen of beleggen?

Als u vrij te besteden vermogen heeft, staat u voor een (vaak lastige) keuze: ga ik sparen of beleggen?

Sparen

Het voordeel van sparen is dat u weinig risico loopt. Het nadeel is de lage rentevergoeding die vaak niet genoeg is om de jaarlijkse inflatie van gemiddeld 2% en de vermogensrendementsheffing van 1,2% te compenseren. Uw spaargeld verliest dan elk jaar aan koopkracht. Feitelijk loopt uw vermogenspositie terug.

Beleggen

Als u gaat beleggen steekt u uw vermogen in effecten zoals aandelen en obligaties. Beleggen gaat altijd gepaard met een zekere mate van risico omdat uw beleggingen kunnen dalen in waarde. Met beleggen loopt u meer risico dan met sparen, maar u heeft ook een grotere kans op een hoger rendement.

Bij beleggen gaan rendement en risico hand in hand. Hoe risicovoller u belegt hoe groter de kans is op een hoger rendement. Beleggen is vaak een goede optie als u uw geld voor een langere tijd kunt beleggen. Een lange periode van minimaal 5 maar het liefst 10 jaar is nodig om minder goede beleggingsjaren te kunnen compenseren met goede beleggingsjaren. Wij adviseren slechts te beleggen met vrij besteedbaar vermogen en nooit al uw vermogen in beleggingen onder te brengen.

Combinatie

Vaak is een combinatie van sparen voor de korte termijn en beleggen voor de langere termijn de beste keuze. Dit is het scenario dat wij over het algemeen adviseren.
selectierapport-vermogensbeheerders-200x276.png

Op zoek naar de beste vermogensbeheerder?

Bent u op zoek naar de voor u beste vermogensbeheerder?

Vraag dan gratis en geheel vrijblijvend een SelectieRapport aan. Per e-mail ontvangt u een selectie van goede vermogensbeheerders die het beste passen bij uw persoonlijke situatie, wensen en voorkeuren.