Vraag direct één van onze diensten aan Selectierapport Persoonlijke begeleiding

Beleggingen Saxo Bank

Saxo WealthCare biedt actief vermogensbeheer in ETF's met verschillende aanvullingen. Uit het persoonlijke beleggingsplan volgt hoeveel risico en verlies de cliënt maximaal wil en kan dragen. Op basis van deze uitkomsten kiest Saxo WealthCare de beleggingsstrategie om het vermogen te beheren.

Dit kan zijn met een vaste mix. De cliënt laat het vermogen beheer in 1 van de 5 mogelijke risicoprofielen. Uit het plan kan blijken dat doelbeleggen met risicoafbouw (lifecycle beleggen) de meest geëigende optie is. Een andere optie is vermogensbewaking. Bij de activering van deze optie wordt systematisch belegd volgens een CPPI model. CPPI staat voor Constant Proportion Portfolio Insurance. Het doel is het verlies op een te kiezen deel van de portefeuille zoveel mogelijk te voorkomen en de winstgroei te laten doorlopen. Een laatste optie is de risicoafbouw te combineren met vermogensbewaking.
Hoewel de vermogensbewaking interessant klinkt en het model een logische afbouw van risico biedt, geeft Saxo toe dat dit model goed werkt in een geleidelijke en duidelijke trend, maar minder fortuinlijk uitpakt bij een zigzaggende marktontwikkeling. In een dergelijk scenario gaat de cliënt duidelijk op de markt achterlopen, en kan er nog steeds veerlies worden geleden.

Omdat de bank een online specialist is en het beheer zoveel mogelijk heeft geautomatiseerd is persoonlijk contact of persoonlijk onderhoud minimaal. De bank beloof wel een signaal per e-mail af te geven als het vermogen door de marktontwikkelingen 10% of meer is gedaald. Dit bericht vindt maximaal 1 x per kwartaal plaats.
Belegt in Trackers, Duurzaam beleggingsbeleid
Regio Wereldwijd
Huisfondsen Geen
Eigen wensen klant Nee
Rapportage Rapportages worden door Saxo Bank op de Website beschikbaar gesteld. Rekeningoverzichten worden ten minste elk kwartaal verstrekt aan de Cliënt.
Inzage portefeuille Beleggingen zijn online in te zien.

Op zoek naar de beste vermogensbeheerder?

Bent u op zoek naar de voor u beste vermogensbeheerder?

Vraag dan gratis en geheel vrijblijvend een SelectieRapport aan. Per e-mail ontvangt u een selectie van goede vermogensbeheerders die het beste passen bij uw persoonlijke situatie, wensen en voorkeuren.

SelectieRapport aanvragen

Anderen bekeken ook:

ING Bank Vanaf €1.000
Knab Vanaf €100
Rabobank Vanaf €2.000
ABN AMRO Vanaf €50.000