Vraag direct een Gratis SelectieRapport aan
Vergelijk Index People ook met andere vermogensbeheerders. Beoordeel hier de rendementen, ervaringen, kosten, beleggingen en de organisatie.
Expertbeoordeling:     -   Vermogensbeheer vanaf  € 100.000   -   Vestiging:  Haarlem

Over Index People

Index People is gevestigd in Haarlem. Eind 2006 is Index People opgericht als particuliere dienstverlening, maar Index People werkt sinds 2008 ook voor institutionele relaties zoals pensioenfondsen, charitas en kerkelijke instellingen. Index People behoort tot de grondleggers van indexbeleggen in Nederland. Het beheren van vermogen doet Index People dus uitsluitend via index-oplossingen. Men kiest hierbij nadrukkelijk voor indexfondsen in plaats van beursgenoteerde ETF’s. Index People tracht alle overbodige kosten in de beleggingsketen te vermijden. Daarom koopt men de indexfondsen rechtstreeks bij de aanbieder (en niet op de beurs) tegen de intrinsieke waarde. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Index People tot de meest kosten efficiënte vermogensbeheerders van Nederland behoort

Index People streeft naar een zo breed mogelijke spreiding tegen zo laag mogelijke kosten. Volgens Index People is rendement niet maakbaar. Rendement is wat de markt de belegger geeft voor het genomen beleggingsrisico. Alleen goed en breed spreiden is volgens Index People belangrijk om de volatiliteit (risico) van een beleggingsportefeuille te verlagen.

Markettiming is er op gericht in- en uitstapmomenten te voorspellen en hiernaar te handelen. Index People gelooft hier niet in. Volgens Index People zijn financiële markten niet te voorspellen. Uit onderzoek blijkt keer op keer dat actieve managers er niet in slagen de index die ze volgen te verslaan. Volgens een onderzoek van Lipper, een autoriteit op het gebied van fondsenresearch, blijkt 85% van de actieve fondsen de index niet te kunnen verslaan. Volgens Index People voegt een actieve manager alleen kosten en beleggingsrisico toe.

Index People biedt vermogensbeheer aan vanaf € 100.000,-.
Index People

Expertbeoordeling

Vermogensbeheer.nl beoordeelt als expert vermogensbeheerders. Op dit moment zijn er 93 verschillende vermogensbeheerders door ons beoordeeld. Onze beoordeling is te herkennen aan de gele sterren, waarbij we per onderdeel maximaal vijf sterren toekennen.

Onze beoordeling van Index People
Totaalbeoordeling
Onafhankelijkheid
Transparantie
Kosten
Organisatie

Dienstverlening

VermogensbeheerJa, vanaf € 100.000,-
BeleggingsadviesNee
Gratis SelectieRapport

Op zoek naar de beste vermogensbeheerder?

Bent u op zoek naar de voor u beste vermogensbeheerder?

Vraag dan gratis en geheel vrijblijvend een SelectieRapport aan. Per e-mail ontvangt u een selectie van goede vermogensbeheerders die het beste passen bij uw persoonlijke situatie, wensen en voorkeuren.


SelectieRapport Aanvragen 

Organisatie

Lid van verenigingN.v.t.
Oprichtingsjaar2007
Belegd vermogen€ 250 tot € 500 miljoen
Depotbank(en)KAS BANK
KifidAangesloten bij het klachteninstituut KiFiD en men heeft verklaard de uitspraken van de Geschillencommissie als bindend te aanvaarden.
KlantonderhoudDe beheerder vraagt klanten wat hun voorkeursmethode van contact is. Vanuit de beheerder is er in ieder geval uitgebreid contact via e-mail of telefoon. Klanten kunnen indien gewenst persoonlijk langskomen op kantoor bij The Index People. Tenminste jaarlijks en zoveel vaker als afgesproken wordt is er een contactmoment. Ter sprake komen dan (veranderingen in) de persoonlijke situatie en doelstellingen, het al dan niet op koers liggen daarvoor, de te realiseren periodieke kasstroom in of uit en de keuze van beleggingsprofiel. Hieruit kunnen veranderingen voortkomen in het te nemen risico en/of het belegd bedrag.
DSI geregistreerdThe Index People is geregistreerd bij het DSI, de instelling voor het bevorderen van de deskundigheid en de integriteit van financieel dienstverleners.
Eigen vermogen medewerkersIndex People is een vermogensbeheerder via welke de directie belegt.
Vestiging(en)Haarlem

Medewerkers

Marc Vijver
Marc Vijver

Directeur

Reinder Kuperus
Reinder Kuperus

Directeur