Vraag direct een Gratis SelectieRapport aan

Beleggingen Axento Vermogensbeheer

Vergelijk de beleggingen van Axento Vermogensbeheer met andere vermogensbeheerders. Beoordeel ook rendement, ervaringen, kosten en de organisatie.

Beleggingen

Belegt inBeleggingsfondsen, Trackers, Duurzaam beleggingsbeleid
RegioWereld
BeleggingsstrategieDe belangrijkste uitgangspunten van Axento zijn vermogensbehoud en duurzaamheid.

De kern van het beleggingsbeleid is gebaseerd op het spreidingsprincipe. Het specifieke bedrijfsrisico wordt gemitigeerd, waardoor het risico van de beleggingsportefeuille wordt gereduceerd, zonder dat dit ten koste gaat van het rendement.

Axento bedient zich van het fenomeen ‘factor beleggen’. Dat betekent dat er bij het inrichten van de portefeuille rekening wordt gehouden met bewezen methodieken, die net afwijkend zijn van wat de massa doet. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat de risico-rendement verhouding hierdoor kan worden geoptimaliseerd. Zo toonde het grootste staatsfonds ter wereld (Noors Staatspensioenfonds) al aan dat men door het gebruik maken van ‘factoren’ structureel betere resultaten behaalde. De belangrijkste factoren waar Axento rekening mee houdt zijn: ‘minimum volatility’ (lage beweeglijkheid) en ‘quality’. Axento richt zich op kwaliteitsbedrijven. Deze kenmerken zich, naast duurzaamheid, onder andere door sterke financiële balansverhoudingen en solide winstgevendheid.

Duurzaamheid vindt Axento belangrijk. Naast financieel rendement levert duurzaam beleggen volgens hen ook een maatschappelijke meerwaarde. Bedrijven die onethisch handelen, raakvlakken hebben met wapenhandel- of productie, mensenrechten schenden of het milieu ernstige schade toebrengen worden door Axento uitgesloten van het universum. Axento speelt met haar keuzes juist in op kansrijke beleggingen gericht op klimaatverandering, water, demografische ontwikkelingen en groene energie.
HuisfondsenGeen
Eigen wensen klantNee
RapportagePer kwartaal en jaar.
Inzage portefeuilleOnline inzage 24/7.
Specialiteit beheerderDuurzaam en risicobeheersing
OpmerkingenAxento heeft een eigen app voor iPhone en Android.
Gratis SelectieRapport

Op zoek naar de beste vermogensbeheerder?

Bent u op zoek naar de voor u beste vermogensbeheerder?

Vraag dan gratis en geheel vrijblijvend een SelectieRapport aan. Per e-mail ontvangt u een selectie van goede vermogensbeheerders die het beste passen bij uw persoonlijke situatie, wensen en voorkeuren.


SelectieRapport Aanvragen