Vraag direct één van onze diensten aan Selectierapport Persoonlijke begeleiding

Vereniging voor BeleggingsAnalisten (VBA)

De Vereniging BeleggingsAnalisten (VBA) te Amsterdam is een beroepsvereniging voor beleggingsdeskundigen. Het is een actieve vereniging die meer dan 1000 leden telt.

De VBA heeft als belangrijkste doelstelling handhaving en verbetering van de kwaliteit en integriteit van de beleggingsprofessionals. Zo ondersteunt de vereniging haar leden op diverse fronten. Via bijeenkomsten en seminars en met de postdoctorale VBA-opleiding. Deze beleggingsopleiding die sinds 1978 bestaat, organiseert de VBA samen met de Vrije Universiteit te Amsterdam. Succesvolle afronding van de VBA-opleiding geeft recht op de titel: Register Beleggingsanalist (RBA). Deze titel staat zowel nationaal als internationaal in hoog aanzien. De VBA is in 1961 opgericht.

Register Beleggingsanalist

Het succesvol afronden van de postdoctorale VU-VBA opleiding Investment Management (sinds 2010) geeft recht op de titel: Register Beleggingsanalist (RBA). Voor 2010 was dat de FBA-opleiding. De RBA-titel geeft niet alleen recht op inschrijving in het RBA register van de VBA, maar ook toegang tot de senior registers van DSI, de Stichting Deskundigheid, Screening en Integriteit. Tegenwoordig staan ruim 1500 beleggingsdeskundigen ingeschreven in het RBA register van de VBA.
×

Cookies op de website van Vermogensbeheer.nl

Vermogensbeheer.nl gebruikt functionele en analytische cookies voor een optimaal gebruik van de website en voor de noodzakelijke statistische informatie. Meer informatie »