Vraag direct een Gratis SelectieRapport aan

Beleggingen LBCM Vermogensbeheer

Vergelijk de beleggingen van LBCM Vermogensbeheer met andere vermogensbeheerders. Beoordeel ook rendement, ervaringen, kosten en de organisatie.

Beleggingen

Belegt inIndividuele aandelen, Individuele obligaties, Beleggingsfondsen, Trackers, Duurzaam beleggingsbeleid, Vastgoed, Grondstoffen, Derivaten, Hedge Funds
RegioWereld
BeleggingsstrategieLBCM Vermogensbeheer werkt vanuit het bewegingsprincipe dat de markten niet efficiënt zijn (niet alle feiten zijn in geprijsd, markten reageren irrationeel). Via fundamentele en technische analyse is het volgens LBCM mogelijk een overrendement en/of lager risico te realiseren.

Het universum van LBCM is in principe wereldwijd. Spreiding over regio’s en thema’s is essentieel. Er worden uitsluitend instrumenten opgenomen die beursgenoteerd zijn.

Nadat vaststelling asset allocation (SAA en TAA) vindt implementatie plaats in de portefeuille volgens de Top-Down macro omgevingsvariabelen en vervolgens selectie van instrumenten bottum-up.

Luyben & Brouwer belegt zowel in individuele aandelen en obligaties als in beleggingsfondsen en trackers. De selectie gebeurt op basis van fundamentele analyse en de koop- en verkoopmomenten op basis van technische analyse. De insteek van de selectie is gebaseerd op een zogenaamde ‘waardestijl’: relatief lage prijs/boekwaarde, lage koers/winstverhouding en goede reputatie van het management. LBCM gelooft dat dergelijke criteria een beter rendement geven dan het marktgemiddelde.

Beleggingsfondsen / trackers worden gebruikt om in specifieke markten/ regio’s of sectoren te beleggen waar de omvang van de portefeuille te klein is om voldoende spreiding te realiseren in individuele titels of er een informatieachterstand is vanwege de afstand tot deze markten.

Luyben & Brouwer hanteert de volgende principes in het risicomanagement:
- spreiding over verschillende beleggingscategorieën rekening houdend met bestaande correlaties tussen deze beleggingscategorieën onderling;
- continue monitoring van asset-allocatie en resultaten;
- niet beleggen in complexe gestructureerde producten;
- niet beleggen in beleggingen met een beperkte liquiditeit;
- overgewaardeerde, speculatieve, ondoorzichtige individuele beleggingen zoveel mogelijk vermijden;
- een asset-allocatie kiezen passend bij het risico dat de cliënt wil en kan dragen.
HuisfondsenGeen
Eigen wensen klantJa
RapportagePer kwartaal een digitale rapportage. Regelmatig telefonisch contact en twee keer per jaar persoonlijk gesprek (indien gewenst vaker).
Inzage portefeuilleOnline inzage 24/7.
Specialiteit beheerderBeleggen in individuele aandelen en obligaties die ondergewaardeerd zijn of groeipotentieel hebben
Gratis SelectieRapport

Op zoek naar de beste vermogensbeheerder?

Bent u op zoek naar de voor u beste vermogensbeheerder?

Vraag dan gratis en geheel vrijblijvend een SelectieRapport aan. Per e-mail ontvangt u een selectie van goede vermogensbeheerders die het beste passen bij uw persoonlijke situatie, wensen en voorkeuren.


SelectieRapport Aanvragen