Vraag direct een Gratis SelectieRapport aan

IVM Caring Capital

Vergelijk IVM Caring Capital ook met andere vermogensbeheerders. Beoordeel hier de rendementen, ervaringen, kosten, beleggingen en de organisatie.
Expertbeoordeling:     -   Vermogensbeheer vanaf  € 200.000   -   Vestiging:  Haarlem

Over IVM Caring Capital

IVM Caring Capital is in december 2013 ontstaan uit de fusie van Birch Caring Capital (actief sinds 2011) en IVM Vermogensbeheer (opgericht in 1994) en gevestigd in Haarlem. De vermogensbeheerder richt zich op verantwoord beleggen.

De missie en drive van IVM is als volgt te omschrijven:
IVM wil u in staat stellen een goed financieel rendement te behalen en een positieve bijdrage te leveren aan maatschappelijk relevante ontwikkelingen op het gebied van milieu, maatschappij en goed bestuur. Door verantwoord te investeren kunnen zij rendement genereren voor onze generatie en de welvaart veiligstellen voor volgende generaties. Het uitgangspunt van IVM Caring Capital is dat ‘we onze welvaart niet hebben geërfd van onze ouders, maar in bruikleen hebben van onze kinderen’.

IVM gelooft in actief vermogensbeheer dat gebaseerd is op verantwoord beleid en op een lange termijn visie. IVM gelooft in diversificatie om de verhouding tussen risico en rendement te optimaliseren en stelt dat goede fundamentele analyse waarde kan toevoegen. IVM gelooft niet in een ‘heilige graal’ in beleggingen. Met verantwoord beleggen verwacht IVM in staat te zijn op lange termijn een ‘outperformance’ te realiseren ten opzichte van de ‘traditionele’ benchmark(s).

IVM is transparant naar haar cliënten over kosten en beleggingen. Men investeert uitsluitend in activa die zij begrijpen en niet in gecompliceerde niet transparante structuren.

IVM is geaccrediteerd door de United Nations Principles of Responsible Investing (UNPRI). Dit betekent dat zij ondertekenaar zijn van deze principes en het beleggingsbeleid wordt getoetst door de UNPRI. Zij beoordeelt of IVM deze principes op een goede manier integreert in hun beleggingsbeleid.

IVM Caring Capital biedt naast vermogensbeheer ook een persoonlijk financieel plan. Vermogensbeheer is beschikbaar vanaf € 200.000,-
IVM Caring Capital

Expertbeoordeling

Vermogensbeheer.nl beoordeelt als expert vermogensbeheerders. Op dit moment zijn er 94 verschillende vermogensbeheerders door ons beoordeeld. Onze beoordeling is te herkennen aan de gele sterren, waarbij we per onderdeel maximaal vijf sterren toekennen.

Onze beoordeling van IVM Caring Capital
Totaalbeoordeling
Onafhankelijkheid
Transparantie
Kosten
Organisatie

Dienstverlening

VermogensbeheerJa, vanaf € 200.000,-
BeleggingsadviesNee
Gratis SelectieRapport

Op zoek naar de beste vermogensbeheerder?

Bent u op zoek naar de voor u beste vermogensbeheerder?

Vraag dan gratis en geheel vrijblijvend een SelectieRapport aan. Per e-mail ontvangt u een selectie van goede vermogensbeheerders die het beste passen bij uw persoonlijke situatie, wensen en voorkeuren.


SelectieRapport Aanvragen 

Organisatie

Lid van verenigingPrinciples for Responsible Investment Initiative (UNPRI)
Oprichtingsjaar1994
Belegd vermogen€ 100 tot € 250 miljoen
Depotbank(en)ABN AMRO Bank, BinckBank, InsingerGilissen Bankiers
KifidAangesloten bij het klachteninstituut KiFiD en men heeft verklaard de uitspraken van de Geschillencommissie als BINDEND te aanvaarden.
KlantonderhoudKlanten ontvangen per kwartaal een (digitale) rapportage. Dit wordt met de klant besproken (tenzij anders is afgesproken). Tijdens dit gesprek wordt tevens bekeken of er in de persoonlijke situatie wijzigingen van betekenis zijn. Maandelijks ontvangen klanten de nieuwsbrief "Ter Attentie" waar naast het beleggingsbeleid een aantal actuele thema's worden behandeld. Jaarlijks maakt de beheerder een update van het cliëntprofiel o.a. met behulp scenario-analyse.
DSI geregistreerdHans Molenaar, Ilco Snoey Kiewit, Maarten Friederich, Karel Vogel zijn geregistreerd bij het DSI, de instelling voor het bevorderen van de deskundigheid en de integriteit van financieel dienstverleners.
Eigen vermogen medewerkersN.v.t.
Vestiging(en)Haarlem

Medewerkers

Hans Volberda
Hans Volberda

Partner, CEO

Ilco Snoey Kiewit
Ilco Snoey Kiewit

Partner, Chief Commercial Officer