Vraag direct een Gratis SelectieRapport aan

Bank ten Cate & Cie

Vergelijk Bank ten Cate & Cie ook met andere vermogensbeheerders. Beoordeel hier de rendementen, ervaringen, kosten, beleggingen en de organisatie.
Expertbeoordeling:     -   Vermogensbeheer vanaf  € 500.000   -   Vestiging:  Amsterdam

Over Bank ten Cate & Cie

Bank ten Cate & Cie N.V. is gevestigd te Amsterdam en heeft een historie die terug gaat tot 1881. In dat jaar werd de bank statutair opgericht. Thans wordt het bestuur van de bank deels nog gevormd door één van de naamgevers, die samen met de familie de aandelen Bank Ten Cate & Cie N.V. houdt. Daarmee is Bank ten Cate & Cie de enige bank in Nederland, waarvan de aandelen nog in bezit zijn van de familie.

Bank ten Cate is een actieve private Bank, die naast haar autonome groei ook groeit door gerichte overnames, die een versterkend effect hebben op haar activiteiten en de kwaliteit van de dienstverlening. Zo werden in 2010 de private banking activiteiten van Delta Lloyd Bank overgenomen. In 2013 werd het vermogensbeheer en -advies van SNS Bank overgenomen.

Uitgangspunt voor de diensten van Bank ten Cate & Cie zijn de persoonlijke financiële situatie van de cliënt. Vaak wordt de financiële situatie vanuit een holistische insteek benaderd: risicospreiding, fiscaliteit, vermogensstructuur, bestemming van het vermogen (ook in het licht van volgende generaties). Daarom bestaat het team rond een cliënt ook uit anderen dan alleen beleggingsspecialisten. Door haar achtergrond en historie zit het bouwen aan vertrouwen en een lange-termijn relatie in de genen van deze private bank.

Nadat de financiële huishouding en doelstellingen goed in kaart zijn gebracht, wordt een beleggingsplan gemaakt. Dit beleggingsplan, waar de individuele wensen centraal staan, resulteert uiteindelijk in het samenstellen van een beleggingsportefeuille. Bij het opbouwen van de portefeuille kiest de bank voor een ‘top-down’ beleggingsstrategie die bestaat uit drie niveaus, namelijk:
-strategisch niveau; vaststellen boven- en ondergrenzen per categorie (aandelen, obligaties, onroerend goed, liquiditeiten en eventuele overige categorieën);
-tactisch niveau; bepalen optimale verdeling over de hierboven genoemde categorieën
-operationeel niveau; selectie individuele effecten en fondsen.

Bank ten Cate & Cie biedt zowel vermogensbeheer alsmede beleggingsadvies aan vanaf € 1.000.000.
Bank ten Cate & Cie

Expertbeoordeling

Vermogensbeheer.nl beoordeelt als expert vermogensbeheerders. Op dit moment zijn er 91 verschillende vermogensbeheerders door ons beoordeeld. Onze beoordeling is te herkennen aan de gele sterren, waarbij we per onderdeel maximaal vijf sterren toekennen.

Onze beoordeling van Bank ten Cate & Cie
Totaalbeoordeling
Onafhankelijkheid
Transparantie
Kosten
Organisatie

Dienstverlening

VermogensbeheerJa, vanaf € 500.000,-
BeleggingsadviesJa, vanaf € 500.000,-
Gratis SelectieRapport

Op zoek naar de beste vermogensbeheerder?

Bent u op zoek naar de voor u beste vermogensbeheerder?

Vraag dan gratis en geheel vrijblijvend een SelectieRapport aan. Per e-mail ontvangt u een selectie van goede vermogensbeheerders die het beste passen bij uw persoonlijke situatie, wensen en voorkeuren.


SelectieRapport Aanvragen 

Organisatie

Lid van verenigingDe Nederlandse Vereniging van Banken (NVB).
Oprichtingsjaar1950 of eerder
Belegd vermogenmeer dan € 1 miljard
Depotbank(en)KAS BANK
KifidAangesloten bij het klachteninstituut KiFiD en men heeft verklaard de uitspraken van de Geschillencommissie als BINDEND te aanvaarden.
DSI geregistreerdBank ten Cate & Cie is geregistreerd bij het DSI, de instelling voor het bevorderen van de deskundigheid en de integriteit van financieel dienstverleners.
Eigen vermogen medewerkersJa, Bank ten Cate & Cie is een familiebedrijf, de familie belegt zelf ook via de eigen bank.
Vestiging(en)Amsterdam

Opmerkingen

Organiseren beleggersavonden en bieden een eigen magazine.